Novice

6. FEBRUAR 2020

Dnevi kulture na Livadi

Dnevi kulture na Livadi

Na šoli so ob dnevih kulture svoj pečat dodali tudi učenci, ki obiskujejo glasbeno šolo. V uvodnem delu nam je Neža na flavti zaigrala slovensko himno. Nato pa so se predstavili  še Nuša, Tjaž, Mia in Pia-Marie na klavirju; na flavti sta nam zaigrali Neža in Alina; Neli se je predstavila z violino, Nika s kitaro, Katja je zaigrala na oboo in Daris na kromatično harmoniko. Vsem nastopajočim se iskreno zahvaljujemo za tako prijeten koncert.

FOTO galerija

Prireditev za učence 6. do 9. razreda

V četrtek, 6. 2. 2020, so v počastitev slovenskega kulturnega praznika v avli šole učenci 7., 8. in 9. razredov pripravili recital. Učenci so pesmi recitirali v različnih jezikih. Tako smo lahko slišali Zdravljico v slovenščini, angleščini, francoščini, nemščini in albanščini, pesmi Toneta Pavčka, Ferija Lainščka ter Neže Maurer pa so učenci recitirali v slovenščini, angleščini ter nemščini. Z izbranimi pesmimi so se učenci in učitelji poklonili slovenskim ustvarjalcem ter slovenski kulturi.

FOTO galerija

Povodni mož - 4. razredi

Povodni mož 

sklopu ur izbirnega predmeta umetnosti so četrtošolci s kombinacijo gledališke igre in plesa pripravili priredbo Prešernovega Povodnega možaSvojo izvedbo so v četrtek, 6. 2. 2020, v okviru kulturnih dogodkov, ki so potekali na naši šoli, predstavili učencem in učiteljem od 1. do 4. razreda 

Lucija Andric 

FOTO galerija

Kulturni utrinki v šolski knjižnici

V sredo, 5. 2. 2020, smo v šolski knjižnici obeležili kulturni dan. Učenci od 1.-3. razreda so se zvrstili v šolski knjižnici. Poslušali so pesmice iz pesniške zbirke Kadar kukavica poje avtorice Barbare Menart Senica. Po obisku v knjižnici so učenci poustvarjali še v svojih razredih. Nekateri so pesmi ilustrirali, drugi pisali rime, tretji pa pesmi. Imeli so lep kulturni dan.

Knjižničarka Ksenija Kregar

FOTO galerija