Novice

22. APRIL 2019

Najboljše šolsko športno društvo v letu 2018

Najboljše šolsko športno društvo v letu 2018

Osnovno šolo Livada obiskuje veliko odličnih športnic in športnikov, ki jo uspešno zastopajo na šolskih tekmovanjih v vseh športnih panogah: košarka, rokomet, nogomet, atletika, streljanje z zračno puško, smučanje, deskanje, namizni tenis, ples.

Učenke so v lanskem letu postale občinske prvakinje v vseh igrah z žogo, na področnih tekmovanjih so osvojila 2. mesta. V rokometu pa so v obeh kategorijah postale področne prvakinje in se v nadaljevanju borile na državnem nivoju.

Tudi učenci so tekmovali v vseh igrah z žogo in osvajali prva in druga mesta na občinskih in področnih tekmovanjih.

Učenke so se udeležile področnega Plesnega tekmovanja ( ŠPF) in dve učenki sta se s plesnimi koreografijami uvrstili na državno prvenstvo.

Učenci in učenke so postali občinski in področni prvaki v atletskem mnogoboju. Dečki so se uvrstili na DP. Učenci Livade so zmagali tudi na atletski Olimpijadi.

Učenci se v popolnih ekipah udeležijo tekmovanja iz krosa. V lanskem letu so mlajši učenci postali občinski prvaki. Skupaj so osvojili 10 medalj ( 3x 1.mesto, 4x2.mesto, 3x3.mesto). Petošolec Lan Husejnović pa je postal državni prvak v krosu.

Na šoli športni pedagogi spodbujajo nadarjene učence, da se vključujejo v športne klube v Velenju in s tem nadgrajujejo športno znanje. Livado je obiskovalo kar nekaj vrhunskih športnikov: Maja Erkić (košarka), Snežana Rodić, Domen Tajnik, Aljoša Štefanič (rokomet), Renata Rednak, Jure Primožič, Maja in Nina Sovinek

(plavanje), Aleš Škoberne, Sergej Šalamon, Peter Poles, Nina Đorđevič (atletika), Vid Vrhovnik (nordijska kombinacija).

Športno društvo OŠ Livada je bilo za odlične dosežke na športnem področju že kar sedemnajstkrat proglašeno za najboljše osnovnošolsko športno društvo.

FOTO galerija