Novice

3. FEBRUAR 2020

Obisk veleposlanika Češke republike

Obisk veleposlanika Češke republike

V četrtek, 30. 1. 2020, nas je obiskal veleposlanik Češke republike v Sloveniji nj. eksc. Juraj Chmiel. Učenkama, Larissi Štruc in Daši Senegačnik, je predal častno priznanje v okviru mednarodnega likovnega natečaja 47. ICEFA Lidice 2019. Larissa in Daša sta prejeli nagrado za likovni deli z naslovom Kemija, ki sta jih ustvarjali pod mentorstvom likovnega pedagoga Vida Sevčnikarja.

Med več kot 15.000 prejetimi likovnimi deli iz 70 držav je strokovna komisija skozi več krogov odločanja podelila 110 medalj in 1.015 častnih priznanj.

Njegova ekscelenca Juraj Chmiel je čestital tako osnovnošolkama kot tudi mentorju, učiteljem in šoli, ki so učencem omogočili sodelovanje na natečaju. Veleposlanik je izpostavil, da slovenske osnovne šole vsako leto dosegajo odlične rezultate, in prisotne prijazno povabil, da s svojimi likovnimi deli sodelujejo tudi na letošnjem natečaju, ki bo potekal na temo Pokrajina.

Podelitve priznanj se je v imenu župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča udeležil podžupan Peter Dermol.

Podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol se je veleposlaniku zahvalil za obisk, Osnovni šoli Livada pa za pomemben prispevek k prepoznavnosti Velenja izven meja naše države. Nagrajenima učenkama je čestital za prejeto priznanje in jima zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje.

FOTO galerija