Novice

15. JANUAR 2019

Naučimo se smučati

Napočil je čas, ko smo petošolci dobili enkratno priložnost, in sicer, en teden smo namesto sedenja v šolskih klopeh, učenja, pisanja, računanja … dopoldneve preživljali na snegu. Vsak dan smo se z avtobusom odpeljali v Žekovec, od koder smo se z nihalko povzpeli na smučišča na Golteh. V projekt je bilo vključenih 46 učencev, ki so pod strokovnim vodstvom učiteljev smučanja iz Smučarskega kluba Velenje usvajali smučarske veščine. Tisti, ki so stopili na smuči prvič, so smučarsko znanje hitro usvojili in zadnji dan pokazali tudi svoj pogum – spustili so se namreč po pravi tekmovalni progi. Učenci smučarji pa so svoje smučarsko znanje le še poglobili in utrdili.

Na OŠ Livada smo se v projekt »Naučimo Velenje smučati« vključili že devetič. Vsako leto se ga z veseljem udeležimo, saj je petdnevna smuka za učence popolnoma brezplačna. Tistim, ki niso imeli svoje smučarske opreme, sta Smučarski klub Velenje in šola omogočila izposojo le-te. Zelo smo veseli, da so imeli naši petošolci ob pomoči sponzorja Mestne občine Velenje priložnost opraviti osnovni smučarski tečaj. Veliko otrok je namreč prvič stopilo na smuči in po njihovih besedah sodeč, so vsi zelo navdušeni nad tovrstnim športom.

Srečni obrazi otrok, njihovo vztrajanje na snegu, pogum na pravi pravcati tekmi in fotografije povedo več, kot lahko zapišem v teh nekaj vrsticah.

Učiteljica Nuša Otorepec

VIDEO posnetek