Novice

22. JANUAR 2020

Šola v naravi - 5.r

Šola v naravi - 5.r

MOJI VTISI IZ ŠOLE V NARAVI

V ponedeljek smo se petošolci z avtobusom odpeljali na Sveti Duh na Ostrem Vrhu, v CŠOD Dom Škorpijon, kjer smo ves teden uživali in živeli z naravo.
Ko smo se pripeljali na cilj, smo si očarani ogledovali okolico. Po namestitvi v sobe, smo odšli na popoldanski pohod na Žavcarjev vrh. Ker nas je na poti nazaj ujela tema, smo si svetili s svetilkami, kar je bilo še posebej razburljivo. Po vrnitvi v dom smo bili že pošteno lačni in tam nas je že čakala večerja. Preostanek večera smo preživeli ob reševanju zabavnih ugank.
Naslednji dan se je prva skupina, v kateri sem bila tudi jaz, odpravila jahat. Jahala sem kobilo po imenu Trissa. Na kmetiji smo si ogledali še druge domače živali.
Streljali smo tudi z lokom, se igrali razne igre, ustvarjali v naravi in se podali na orientacijski pohod. Izdelali smo lesenega mahača in vetrovnico iz papirja.
Na nočnem pohodu smo opazovali zvezdno nebo in učitelj Zvone nam je povedal veliko zanimivih stvari o zvezdah in njihovem nastanku.
Zadnji večer smo imeli poroko, na kateri sta se, tako za hec, poročila sošolka in sošolec iz 5. a razreda. Na poroki sem igrala župnika.
Zelo smo se zabavali in na koncu tudi zaplesali.
V petek smo se, polni novih doživetij, odpeljali domov.

V tej šoli v naravi sem se zelo zabavala, se veliko novega naučila in upam, da bo tudi prihodnje leto tako.

Tinkara Nežmah, 5. b

FOTO galerija